De uitstraling van een kussen wordt voor een groot deel bepaald door de afwerking en de plaats van de naden. Ook wat dit betreft hebben we verschillende mogelijkheden. Kijk maar eens wat jij mooi vindt

Zijnaad

Lekker praktisch, we love it! Deze zijnaad afwerking wordt het meest gekozen. Sterk en het voordeligst. Je hebt hierbij alleen naden aan de zijkant (vaak zitten daar je armleuningen, dus dat zie je niet ;-)). De stof aan de voorkant loopt natuurlijk wel netjes door. Zijn je kussens erg groot of is het zitvlak dieper dan 65 cm? Dan kan het zijn dat er wél naad aan de voorzijde zit. Dit checken we altijd even en nemen dan contact met je op.  Soms is het namelijk he-le-maal niet erg, maar soms is het ook écht niet mooi. Dit heeft te maken met de breedte van de stof. 

Kies deze afwerking voor lange, dunne kussens (onder 6 cm dik), zo voorkom je dat de hoes gaat draaien.
Kies deze afwerking niet voor kussens dikker dan 14 cm.
Een zijnaad is niet mogelijk bij afwijkende vormen.

zijnaad kussen
 

Tussenstuk

Je kunt ook kiezen voor een kussenhoes met een tussenstuk. We maken dan een band die net zo breed is als de dikte van je kussen. Dit geeft een iets strakkere uitstraling aan je kussen. En is ook mooi als je tegen de zijkant van je kussen aankijkt, bijvoorbeeld bij een stoel of bank zonder armleuningen. Wil je eens anders dan de buren doen? Maak dan het tussenstuk in een andere kleur!

Bij hele dikke kussens kan het zijn dat we een zogenaamde U-Rits moeten gebruiken. De rits loopt dan iets verder door aan de zijkanten, omdat het anders onmogelijk is om je vulling er in en uit te krijgen.

Een tussenstuk raden we niet aan voor standaard kussens dunner dan 6 cm.

tussenstuk kussen
 

Dubbel Koord

Wauwie, dit geeft je kussen net wat extra's! Een kussen met tussenstuk, maar dan nog met een bies/piping langs het kussen aan de boven- en de onderzijde. Dit geeft een mooie, luxe uitstraling als je het in de kleur van je kussen doet. In een afwijkende kleur of stof maakt dit je kussen "jóuw" kussen.

Kies geen dubbel koord wanneer je kussen dunner is dan 5 cm.
Vind je dit nou echt heel mooi maar heb je een kussen van 4 cm of dunner? Dan kunnen we ook een enkel koord maken. Let op! Dit is het mooiste als het een dikke stof is, mail ons gerust of het mooi is bij jouw ontworpen kussen.

Vind je een dubbel koord nou nog niet bijzonder genoeg?! We kunnen ook een (dubbel) volant maken. Ben je daar nieuwsgierig naar mail ons dan even!

dubbel koord kussen
 

Zijnaad plof rugkussen / sierkussen

De zijnaad van een plof rugkussen of sierkussen is anders dan die van een strak kussen. Dit is de meest eenvoudige afwerking van zo'n kussen.
Zoals de kussensloop van je hoofdkussen in bed gemaakt wordt, zo wordt een plof rugkussen met zijnaad ook gemaakt.
Lekker simpel, lekker nonchalant!

zijnaad plof
 

Enkel koord plof rugkussen / sierkussen

Wil jij liever nét dat beetje meer? Neem dan een plof rugkussen of sierkussen met een enkel koord.
Een zijnaad, met een prachtig koordje ertussen gestikt. Ander kleurtje? Doen we!
 

enkel koord plof2
 

De rits

We werken al onze kussenhoezen af met een rits. We raden je aan deze uit het zicht aan de achterzijde te laten maken. In ons bestelprogramma staat dit daarom standaard zo ingesteld. Ben jij een mallerd en wil je de rits toch aan een andere zijde? Mag natuurlijk, het is jouw kussen! Dit kun je in het laatste bestel-stapje bij de opmerkingen aangeven (of stuur even een mailtje, net zo gezellig!)

 

rits kussen
 

Knopen

Wil je knopen in je kussen? Leuk! Gezellig in dezelfde kleur of juist iets compleet anders, doen we gewoon voor je. Je kunt dat in het laatste stapje van het bestelproces bij "opmerkingen" aangeven. Je mag noteren hoeveel en waar je de knopen wil. Natuurlijk is het ook makkelijk als je een schets stuurt, dan komen de knopen zeker op de plaats die jij wil! Bij twijfel mag je natuurlijk altijd even contact opnemen :-)

Deze kosten 5 euro per set, voor en achter (of boven en onder). Let op je kunt de hoes niet meer loshalen om te wassen wanneer we knopen op zitten. Of je moet héél handig zijn met naald en draad.

knopen kussen op maat
 

Afwijkende vormen

Heb je een kussen nodig waar een gek hoekje uit moet of een bank hebt waar een paal in de weg zit? Geen probleem! Stuur even een tekening en/of foto. In sommige situaties hebben we aan een tekening met de maten voldoende, maar bij rondingen en hele gekke vormen kan het zijn dat we om een mal vragen. De vorm knip je dan exact op maat uit een stuk stevig papier. Die vorm maken we dan exact na als kussen. Aan de hand van alleen hoezen kunnen we geen afwijkende of nieuwe kussens maken.

Voor afwijkende vormen moet je rekening houden met een toeslag, meestal is dit 20% op de prijs van een rechthoekig kussen. 
Een zijnaad afwerking is niet mogelijk bij afwijkende vormen.
 

mal bootkussen