We kunnen niet toveren, maar een zwevend muurkussen is voor ons geen probleem! Hoe dan? Nou, heel eenvoudig... Met een plank en een zogenaamde haaklat. Een beetje net zoals een schilderij. Leuk voor boven je keukenbankje bijvoorbeeld. De haaklat kunnen we trouwens ook weglaten hoor. Dan plakken we eigenlijk gewoon een kussen op een plank. 
Let op: Houd rekening met hogere verzendkosten en ongeveer 2 weken langere levertijd voor kussens op een plank.

 

muurkussen op plank
 
stoffen en kleuren kussen op plank
 

Stoffen voor muurkussens op een plank

Kussens op een plank moeten tegen een stootje kunnen en sterk zijn, zodat ze mooi strak aan de plank bevestigd kunnen worden. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn als ze water- en vuilafstotend zijn, omdat een plank wat lastiger in de wasmachine gaat. Al onze stoffen hebben hun eigen unieke eigenschappen. Kijk wat jij prettig en belangrijk vindt en maak je eigen keuze om de perfecte wandkussens te creëeren. 

Lees meer over onze stoffen

Kleuren voor muurkussens 

Wandkussens in een uitgesproken kleur die je niet overal ziet? Of toch liever mooi rustig? Of passend bij je interieur of meubels? Het kan allemaal. Bij Nofruit heb je namelijk keuze te over in kleuren en dessins. En je kan helemaal zelf bepalen wat je mooi vindt.

Bekijk onze kleuren

Vullingen voor muurkussens

Wandkussens hang je vaak aan de muur als rugkussen, maar je kan natuurlijk ook een zitkussen op een plank maken. Voor ieder soort kussen hebben wij de geschikte vulling! Neem maar eens een kijkje en kies wat het beste bij jou past!

Bekijk onze vullingen
 

Een (rug)kussen op een plank met haaklat ophangen

Allemaal leuk en aardig zo'n zwevend kussen, maar hoe ga ik dat in hemelsnaam doen? Nou, het is eenvoudiger dan je denkt (het is zelfs ons gelukt)!
Hieronder laten we zien hoe je dat doet:
 

Stap 1: Haal de lat die aan de muur bevestigd moet worden, los van de plank. Deze kan met aardig wat nietjes vast zitten. Het kan zijn dat ze verkeerd om vastgemaakt zitten, dan moet je er eentje even omdraaien. Op onderstaande tekening kun je zien hoe ze moeten zitten.
 

haaklat aan de muur
 

Stap 2: Bepaal hoe hoog je de lat moet bevestigen, zodat je rugkussen op de perfecte hoogte komt te hangen. Vaak is dat zo'n 10 cm boven je zitkussen, maar dat hangt ook een beetje af van de hoogte van het rugkussen zelf. Bij twijfel mag je natuurlijk altijd om hulp vragen!
 

hoogte kussen ophangen
 

Stap 3: Bevestig de lat. Gaatjes boren, plugjes erin en hop, de plank aan de muur schroeven. Check nog even goed of beide latjes waterpas hangen!
 

haaklat ophangen
 

Stap 4: Hang het kussen aan de haaklat. Bijna hetzelfde als hoe je een klok aan een spijkertje hangt. Dat was 'm. Je hebt nu een zwevend kussen, goed bezig, tijd voor een welverdiend drankje met een lekker kussen in je rug! :-)
 

kussen op plank ophangen
 
muurkussen met knopen