loungebank eigen huis en tuin
 

Bourgondische tuin

Rutger en Maaike hadden een saai betegelde tuin, maar droomden van een mooie bourgondische tuin. Meer groen in de tuin en een fijne plek om te zitten zijn een paar van hun wensen. Door middel van half hoge haagjes zijn er verschillende tuinkamers gemaakt. In de voorste tuinkamer staat de loungebank gemaakt van douglas hout. De kussens zijn gemaakt van Cartenza Uni in kleur Taupe. 

Klein groots dakterras

Dit dakterras in Dordrecht is maar 7m2 groot en wordt van alle kanten ingebouwd door omliggende huizen. De bewoners hebben een behoorlijke wensenlijst voor hun dakterras: lekker kunnen loungen, privacy en iets met vuur. Om de inkijk van de buren tegen te gaan wordt er een schutting en pergola van bamboe geplaatst. De loungebank wordt gedeeltelijk gemaakt van glasblokken. Daarop liggen kussens van Southend in kleur Light Grey. Als kers op de taart wordt er ook nog een buitenkeuken met bbq gemaakt. Alle wensen zijn vervuld!

dakterras kussen
 
loungebank beton
 

Bohemian binnentuin

Een kale tuin vol stenen. Maar na hard werken is er een tuin gemaakt waar Jolanda en René hun geliefde Ibiza sfeer en rust vinden. Een bamboeschutting en een prachtige muurschildering geven deze tuin een originele bohemian gevoel die helemaal aansluit bij de wensen van de bewoners. Onder de overkapping staat het pronkstuk: de loungebank. Gemaakt van de oude klinkers uit de tuin en uiteindelijke afgewerkt met beton. Door de zachte rugkussens kan iedereen heerlijk rond de gashaard zitten. Deze plof-kussens zijn gemaakt van Sunbrella Solids in kleur Arbor Pepple. 

Moderne tuin

Deze tuin ademt een subtiele sfeer van strand uit. De plek waar de bewoners het allerliefste zijn. In de hele lengte van de tuin wordt een houten pad gemaakt van oude wagondelen. Voor het echte  beachy gevoel worden er schelpjes gestort naast het houten pad waar de eettafel komt te staan. Vooraan in de tuin staat de grote zelfgemaakte loungebank met strakke grijze zitkussens in Cartenza Uni Ash Grey. Omdat de bank dichtbij de boom staat wordt deze verlengd met een boombank. Waar je dan op warme zomerse dagen lekker in de schaduw kan zitten.  

loungebank douglas hout
 
keukenbank zelf maken
 

Eethoek met houten zitbank

Een make-over van de eethoek. In een gezin met drie kinderen heb je de nodige zitplekken nodig. Daarom heeft Thomas zelf een houten eetbank met hoge zijleuningen gemaakt. Groot genoeg voor het hele gezin, en alle vriendjes erbij. In de eethoek zijn veel natuurlijke kleuren als wit, grijs en groen gebruikt. De kussens in de bank zijn gemaakt van Sunbrella Solids, kleur Shingles. De boomstamtafel geeft door zijn natuurlijke uitstraling warmte aan de eethoek.  

Landelijke tuin

Een landelijke tuin met een stoere uitstraling. Om de landelijke sfeer te benadrukken worden de borders wat glooiend aangelegd. De robuuste meerpalen in de tuin zorgen ervoor dat de ruimte optisch lijkt ingedeeld in verschillende kamers. Achterin de tuin komt een overkapping met een zitje. De vloer van de overkapping gemaakt van houten steenschotten die door de jaren heen een mooie verweerde look hebben gekregen. De loungebank wordt ook van houten steenschotten gemaakt. De zandkleurige kussens op de bank zijn gemaakt van Cartenza Uni in kleur Beige.

maatkussens loungebank
 
grote loungebank
 

Lounge tuin

Het absolute hoogtepunt van deze tuin: de lounge bank! Zo groot dat er voor iedereen een plekje is om heerlijk te relaxen. De bank heeft Tom zelf gemaakt van douglas hout. Daarop kussens op maat in de stof Southend, kleur Light Grey. De overkapping is gemaakt van meerpalen die ooit in het IJsselmeer hebben gestaan. Met een doek erboven maak je een fijne schaduwplek in de tuin.

Loungen op 't dak

Jasper, Marion en hun zoontje Max wonen in een nieuwbouwappartement in Delft. Met een groot dakterras. Maar ze hebben geen idee hoe ze hier een fijne plek van kunnen maken. Ze willen graag een chique en sfeervol dakterras. Het team van EH&T schiet te hulp. Het dakterras krijgt twee verschillende terrassen, ieder met een eigen sfeer. Zo komt op het ene terras een heerlijk grote loungebank. En op het andere terras een mooi vuurmeubel. Een zwevende houten vlonder verbindt de twee terrassen. Het moderne interieur van het appartement en het dakterras hebben een warme uitstraling. Daarom is voor de kussen in de loungebank gekozen voor een warme grijstint, Cartenza Uni in kleur Antracite.

eigen huis en tuin dakterras
 
hemelbed zelf maken
 

Hemels bed

Styliste Patty Zomer woont in een heerlijk huis op een recreatiepark. Voor in haar grote tuin bouwt Tom samen met haar een hemelbed. Het frame wordt gemaakt van grove douglas palen. Als het frame eenmaal staat heb je eigenlijk alleen nog maar een paar lekkere ligkussens nodig. Voor dit hemelbed zijn de kussens gemaakt van Cartenza Uni in kleur Black. Voor de gezelligheid kan je aan de zijkant nog gordijntjes ophangen.  

Goed gekleurd dakterras

Een gezamenlijk dakterras waar alle bewoners hetzelfde willen. Kleur op hun dakterras. En groen en gezelligheid. Er wordt een houten schutting geplaatst die geverfd wordt in drie vrolijke kleuren. De toon is gezet! Om het dakterras een frisse look te geven komen er witte tafels en stoelen. En aan iedere kant van de tafel staat een bankje met daarop een kussen op maat. En dat de kussens ook een vrolijke kleur krijgen, moge duidelijk zijn. Voor het ene bankje een mooi geel kussen in kleur Mimosa. Het andere kussen wordt gemaakt in kleur Paprika. Beide stoffen zijn van de Sunbrella Solids collectie. Tussen de tafels staat een plantenbak met grote planten. Hebben de bewoners toch wat privacy als ze op hun gedeelde dakterras zitten. 

eetbankje dakterras
 
loungebank maatkussens
 

Winterse tuin

Jolanda houdt van skiën en van de winter, en wil deze sfeer graag terug zien in haar tuin. Een chalet is het eerste wat wordt gebouwd met daarin een eettafel. En er wordt volop winters groen geplant. Zoals een dennenboom en de olijfwilg. Sneeuw kan niet bezorgd worden op commando, dus komt er wit grind in de tuin. Om het winterse sfeertje nog meer te benadrukken maakt Tom een loungebank van grote ronde kastanjehouten palen. Twee dezelfde banken met daarin maatkussens gemaakt van Copacobana in kleur White Taupe. Een vuurtje bij de loungebank maakt het compleet. En als kers op de taart staat er ook nog een hottub in de tuin. Tja, zo kunnen we de kou allemaal wel verdragen!