Wanneer je nog heerlijk zit op je kussens, maar de hoezen toch echt wel aan hun einde zijn, kan het spannend zijn om hier nieuwe hoezen voor te bestellen. Je wil geen hoezen die je er met geen mogelijkheid omheen krijgt, maar ook zeker geen flubberende en rimpelende losse stukjes stof. Dus hoe zorg je ervoor dat je met vertrouwen een nieuwe hoes kunt bestellen? Meten = weten en vaak is het écht een stuk eenvoudiger dan je zou denken.

Onze klant Cindy stelde deze vraag aan Lieve Daantje op onze blog.
Inmiddels zit zij op haar heerlijke oude kussens met een mooi nieuw jasje te genieten, dus we weten zeker dat het jou ook gaat lukken!

vulling opmeten
 

Strakke kussens?

Ben je op zoek naar een nieuwe hoes voor je strakke kussen(s)? In dat geval is het van belang om de vulling op te meten.
Neem de breedte(lengte), diepte en dikte van de kale vulling op. Een dun laagje fyberfill/vlies reken je niet mee, dit kun je als het goed is ook helemaal induwen.
Twijfel je over een maat? Probeer altijd op halve centimeters te meten en in dit geval naar beneden af te ronden.

Je mag altijd de maat van je hoes nog een keer opmeten als referentie, maar ga uiteindelijk wel altijd uit van de maat van de vulling.
Zorg er ook voor dat je de vulling op verschillende plekken opmeet.

De maten die je op hebt gemeten mag je vervolgens exact invullen in onze ontwerptool. Je kiest dan voor een zitkussen strak, rugkussen strak of schuin rugkussen

plof hoes
 

Plof kussens?

Heb je een plofkussen, dan zijn er twee opties. Wat even belangrijk is: je meet in ieder geval niet de vulling, maar de oude hoes! Heb je die niet meer, of twijfel je of jouw kussen onder de noemer strak of plof valt? Neem dan even contact op, dan helpen we je verder. Zo zijn we. 

Heeft je plofkussen een tussenstuk (dat is de stof tussen de voor- en achterzijde van de hoes)? Kies in de ontwerpmodule dan voor het ‘rugkussen strak’. Ja echt, je krijgt dan nog steeds een lekker plofkussen van ons, een beetje een technisch verhaal waar we je verder niet mee lastig willen vallen. Bij deze optie van ‘rugkussen strak’ mag je alle maten exact invoeren (dus breedte, hoogte en dikte van je hoes). 

Heb je een plofkussen met zijnaad- of enkel koord afwerking? Kies dan voor ‘rugkussen plof’ in de ontwerpmodule. Hierbij mag je de stof ook opmeten van naad tot naad. De maten die je dan meet, kun je invoeren in de ontwerpmodule. 

geen vulling
 

Zónder vulling

Je bent op zoek naar nieuwe hoezen. Daarom is het van belang dat je kussens gaat ontwerpen zonder vulling, deze heb je natuurlijk al.
Het kan wat tegenstrijdig zijn om een kussen te ontwerpen, terwijl je alleen een hoes nodig hebt. Geen paniek, die keuze krijg je!

In stap 4: vulling, in onze ontwerpmodule, vind je bovenaan de keuze 'GEEN VULLING'.

Maak deze keuze en je krijgt van ons alleen een hoes. Eenvoudiger kun je we het niet maken, al zeggen we het zelf ;-)