De basis van een lekkere stoel of bank

 

  • Strakke zitkussens zijn in elke maat en dikte te maken.
  • Geschikt voor iedere situatie, omdat je zelf alle afmetingen kunt bepalen. Is je bank laag? Dan maak je een dikker kussen. Hoge bank, dunner kussen.
  • Met verschillende vullingen kies jij zelf het comfort wat past bij jouw situatie. 
  • Berg je de kussens elke avond op? Dan is het misschien beter om in plaats van één lang kussen te kiezen voor een paar kleinere zitkussens.
  • Voorzien van rits aan de achterzijde, zodat je de hoes makkelijk kunt afnemen. 

 

Vormen van strakke zitkussens:

Recht zitkussen strak

Lekker simpel, rechttoe-rechtaan. Een lengtemaat en een dieptemaat. De rits maken we aan de achterkant van het kussen op de lengtemaat.

 

 

zitkussen strak
 

 

__________________________________

 

 

1 schuine zijde

Een strak kussen wat aan één kant schuin is. Je geeft de dieptemaat op dezelfde manier aan als bij een recht zitkussen strak, maar hebt hier twee lengtematen: de achterkant en de voorkant. De rits maken we aan de achterkant. Je kunt een kussen met 1 schuine zijde linksom of rechtsom gebruiken, behalve wanneer je voor de ALTIJD-BUITEN vulling kiest. Vanwege het gaas aan de onderkant is het van belang om te weten aan welke kant de schuine zijde zit.

 

 

 

1 schuine zijde
 

 

__________________________________

 

 

2 schuine zijdes

Een strak kussen wat links én rechts schuin is. Je geeft de dieptemaat op dezelfde manier aan als bij een recht zitkussen strak, maar hebt hier twee lengtematen: de achterkant en de voorkant. De rits maken we aan de achterkant.

 

 

2 schuine zijdes
 

 

__________________________________

 

 

Rond

De perfecte cirkel. Bij een rond strak zitkussen geef je 2 dezelfde lengte maten op, dit wordt de diameter van je kussen. 

 

 

rond