Voor tegen een muur of rechte rugleuning.

 

  • Door de wat schuine hoek krijg je een comfortabeler zit.
  • De Gewoon Prima vulling is een goede vulling voor dit type kussen.
  • Deze kussens worden altijd met een tussenstuk of dubbel koord afgewerkt.
  • Ga uit van de dikkere onderkant (dan weet je of je nog genoeg zitvlak over hebt) en haal daar boven tussen vijf en tien centimeter vanaf. Zorg dat je boven minimaal 5-6 cm over houdt.
  • Voorzien van rits aan de onderzijde, zodat je de hoes makkelijk kunt afhalen.

 

Vormen van rugkussens schuin:

Recht rugkussen schuin

Lekker simpel, rechttoe-rechtaan. Een lengtemaat, een dieptemaat en twee dikte maten. Het schuine verloop ontstaat door het verschil tussen de dikte boven en de dikte onder. De rits maken we aan de onderkant van het kussen op de lengtemaat.

 

 

recht rugkussen schuin
 

 

__________________________________

 

 

Schuin verstek links

Een schuin rugkussen met een schuin verloop aan de linkerkant. Op deze manier pas je deze mooi op een recht rugkussen schuin wanneer je een hoekbank hebt. Je vult hier de hoogte op dezelfde manier in als bij een recht rugkussen schuin. De bovenkant en onderkant krijgen verschillende lengtematen. De rits maken we aan de onderkant op de lengtemaat.

 

 

 

schuine verstek links
 

 

__________________________________

 

 

Schuin verstek rechts

Een schuin rugkussen met een schuin verloop aan de rechterkant. Op deze manier pas je deze mooi op een recht rugkussen schuin wanneer je een hoekbank hebt. Je vult hier de hoogte op dezelfde manier in als bij een recht rugkussen schuin. De bovenkant en onderkant krijgen verschillende lengtematen. De rits maken we aan de onderkant op de lengtemaat.

 

 

 

schuin verstek rechts