Green friday 2022

Net als eerdere jaren voor ons geen black Friday en koste wat kost extra euro’s binnen harken, maar Green Friday en iets doen voor een betere wereld. Met het aanbieden van lekker warme pittenkussentjes helpen we jou de energierekening zo laag mogelijk te houden. Daarbij bezorgen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leuk werk, doordat we gekozen hebben voor een samenwerking voor Alles met Pit. En het mooiste van alles: de opbrengst van de pittenzakjes besteden we aan een insectenhotel.     

Samenwerking met Pit 

Marjolein en Klazien van Alles met Pit werken graag mee aan onze Green Friday actie. “Het is onze missie bij te dragen aan het welzijn van veel mensen. Dat doen wij door het beschikbaar maken van onze fijne pittenzakken en door het samenwerken met naaiateliers waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Hartstikke leuk dat nofruit ons benaderd heeft voor deze actie. Hoe meer mensen ons product leren kennen hoe beter!” 

bijtje
 

Duurzaam product 

De pittenzakken zijn gevuld met tarwe. “We werken met tarwe uit Nederland en België en alles wordt gemaakt in Nederland. We exporteren en verschepen onze producten bewust niet, want dan zou het plaatje stukken minder duurzaam worden. Nu zijn onze pittenzakken ecologisch en maatschappelijk verantwoord. En ja, daar worden wij blij van.” 

Handig, warm en twee in één 

“Tarwe heeft een minder indringende geur, zachtere structuur en hoger gewicht dan kersenpitten, om maar eens drie redenen voor tarwe te noemen. Handig is dat je onze warmtekussentjes ook als verzwaringskussen en coldpack kunt gebruiken. Tarwe bevriest individueel, waardoor het zakje - in tegenstelling tot andere coldpacks – lekker soepel blijft. De zakjes blijven bovendien jarenlang bruikbaar. Zelf gebruik ik mijn allereerste zakje al een jaar of vier. De hoes kun je zo vaak wassen als je wilt en de tarwe blijft simpelweg goed.” 

Kies nu voor zo’n lekker warmtekussentje 

De Green Friday actie werkt als volgt. Tussen 18 en 28 november bestel je de pittenzakjes bij nofruit. De opbrengst gebruiken wij om een insectenhotel van te kopen, dat we vervolgens in overleg met de gemeente op een geschikte plek plaatsen. Met het kopen van een pittenzakje verlaag je dus niet alleen je energierekening en help je niet alleen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk. Je helpt ook nog eens bijen, vlinders en lieveheersbeestjes aan een prefab onderkomen. Als dat geen groene vrijdag is! 

___________________________________

met pit
 
bijenhotel
 

Vorige Green Friday acties

Green Friday 2021

In plaats van extra productielijnen opstarten om de Black Friday koopgekte optimaal te benutten, gingen we in 2021 juist producten weggeven die al gemaakt zijn. Kussens die zich in ons magazijn lagen te vervelen en eigenlijk een waardige ligplek verdienden om precies te zijn. Ze waren net 1,5 cm te lang of hadden per ongeluk een witte in plaats van zwarte bies. Zulke kussens krijgen bij ons een plekje in de outlet, in de hoop dat iemand ze goed kan gebruiken en voor een prikkie wil overnemen. Tijdens de Green Friday actie gingen we ze niet voor een prikkie weg doen, maar voor een ludieke, hilarische, originele en/of milieuvriendelijke tegenprestatie.

Zo ook de foto hieronder/hiernaast. Maudy maakt kunstige stillevens en wilde graag een kussen voorop een bankje wat ze had staan. Als tegenprestatie heeft ze een aantal toffe foto's/kunstwerken voor ons gemaakt die we mogen gebruiken op onze socials en website.

 

outlet kussen
 

 

___________________________________

 

Green Friday 2020

In 2020 kregen klanten die tussen 27 en 30 november een bestelling hadden geplaatst van ons een cadeautje, namelijk een pakket van ptthee, goed voor 60 kopjes kruidenthee. Drink je kruidenthee van ptthee, dan draag je direct bij aan herstel van het Nederlands landschap. Hoe meer mensen kiezen voor ptthee, hoe meer bloemen en kruiden Matthijs en Daan van ptthee kunnen inzaaien. En dat is natuurlijk goed nieuws voor de biodiversiteit en ons milieu. 

Op deze manier konden we de natuur een beetje helpen én onze klanten nog meer laten genieten. Niet alleen van de thee, maar ook van het feit dat ze de wereld én hun eigen woonkamer een beetje mooier hadden gemaakt :-)

 

nofruit stofstalen
 

 

___________________________________

 

Green Friday 2019

2019 is het eerste jaar dat wij aan Green Friday deden. Waarom? Omdat wij zijn niet zo van de korting zijn, maar geloven in eerlijke prijzen. We willen namelijk dat mensen iets kopen omdat ze het héél graag wil hebben, niet omdat het een koopje is. Bovendien maken we alles speciaal voor jou op maat. Hoe minder er wordt weggegooid, hoe beter. 

Groen goed doel

We besloten een deel van onze omzet af te staan aan een groen doel, namelijk Vergeten Fruit. Vergeten Fruit is een mooi en duurzaam initiatief van de Tilburgse Rosemarijn. Zij redt niet-geplukte vruchten en noten bij mensen in hun tuin en geeft deze een goede bestemming. Ze maakt er (h)eerlijke producten van, doneert kratten vol met fruit aan bijvoorbeeld de Voedselbank en ziet het samen plukken en verwerken ervan als een middel om bezig te zijn voor mensen met fysieke en mentale gezondheidsklachten. 

Onthouden fruit

Op maandag, na het Green Friday weekend, maakten we de balans op. We keken naar de weekomzet en zagen dat we Rosemarijn een cheque van € 1.500,- konden overhandigen voor haar project Vergeten Fruit! Zoals je aan haar gezicht ziet, was ze blij met het bedrag 😊. En ook voor ons was dit een overduidelijk gevalletje 0% korting, 100% goed gevoel. Dankzij ons en alle mensen die in de Green Friday periode kussens bij ons bestelden, heeft Rosemarijn haar project verder kunnen uitgebouwen tot een nog groter succes.

 

Nofruit vergeten fruit