Green Friday | 0% korting, 100% goed gevoel!

Green Friday 2023 - Dwarsliggers zoeken zitplek!

In plaats van ons atelier overuren te laten draaien om de Black Friday koopgekte optimaal te benutten, geven we juist producten weg die al gemaakt zijn. Namelijk kussens die zich liggen te vervelen in ons magazijn, maar eigenlijk een waardige ligplek verdienen. Ze zijn ooit net 1,5 cm te lang gemaakt of hebben per ongeluk een rode in plaats van een roze bies gekregen. Hartstikke zonde als dat betekent dat ze voor niks geproduceerd zijn toch? Dan kan er maar beter iemand van genieten. Jij bijvoorbeeld. Of iemand anders.

Onze magazijnopruiming = jouw nieuwe inrichting

En dus mag jij bij wijze van Green Friday actie een kussen uit onze outlet uitzoeken. Ja, je leest het goed. Dat gave groene kussen voor een eetbank, linnenlook sierkussen of die grijze Sunbrella kussens voor een buitenbank? Ze kunnen zomaar van jou worden, in ruil voor een duurzame, sociale tegenprestatie :-).

Pay what you want

Voor de duidelijkheid, we willen er dus geen geld voor. En jíj bedenkt wat we er dan wel voor krijgen. De enige voorwaarde is dat er iemand anders beter van wordt. Misschien bak jij wel de lekkerste (vegan) worstenbroodjes van het dorp en ga je deze rondbrengen in het plaatselijke verzorgingstehuis. Of geef je de kussens cadeau aan het buurthuis, je kind dat op kamers gaat of iemand die nu een houten kont heeft van het zitten. Verras ons en je zult zien: voor mensen die mensen blij maken hebben we een zwak.

outlet stapel

Hoe doe je mee?

 1. Kies een kussen(set) uit de outlet op onze website.
 2. Bedenk hoe graag je het kussen wilt en wat je ervoor over hebt. Belangrijk is dus dat er iemand beter van wordt.
 3. Volg ons op Instagram, als je dat nog niet doet.
 4. Stuur vóór 27 november 23:59 uur 's avonds een mailtje naar hallo@nofruit.nl met daarin jouw voorgestelde tegenprestatie en het kussen dat je op het oog hebt.
 5. Hou onze Insta-pagina in de gaten. Op vrijdag 1 december maken we bekend wie welk kussen krijgt!

Voorwaarden en spelregels

 • Alle inzendingen die uiterlijk op 27-11-2023 23:59 uur in onze mailbox belanden, doen mee;
 • Je mag slechts één keer deelnemen aan deze actie;
 • Het kan zijn dat we jou of je tegenprestatie zo leuk vinden dat we je speciale aandacht geven op onze website, blog en/of social media kanalen;
 • Op 1 december 2023 maken we de geluksvogels bekend;
 • Bij meerdere geïnteresseerden in hetzelfde kussen wint diegene met de leukste tegenprestatie;
 • Over de uitslag kan zeker wel worden gecorrespondeerd;
 • De gewonnen kussens moeten worden opgehaald bij ons in Vught;
 • Je tegenprestatie wordt verzilverd voordat het Black Friday 2024 is;
 • Een kussen is niet inwisselbaar voor (contant) geld. Iets met een gekregen paard en een bek;
 • Door deel te nemen verklaar je akkoord te gaan met bovenstaande voorwaarden en spelregels.
bijenhotel

Vorige Green Friday acties

Green Friday 2022

Net als eerdere jaren voor ons geen black Friday en koste wat kost extra euro’s binnen harken, maar Green Friday en iets doen voor een betere wereld. Met het aanbieden van lekker warme pittenkussentjes helpen we jou de energierekening zo laag mogelijk te houden. Daarbij bezorgen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leuk werk, doordat we gekozen hebben voor een samenwerking voor Alles met Pit. En het mooiste van alles: de opbrengst van de pittenzakjes besteden we aan een insectenhotel.     

Samenwerking met Pit 

Marjolein en Klazien van Alles met Pit werken graag mee aan onze Green Friday actie. “Het is onze missie bij te dragen aan het welzijn van veel mensen. Dat doen wij door het beschikbaar maken van onze fijne pittenzakken en door het samenwerken met naaiateliers waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Hartstikke leuk dat nofruit ons benaderd heeft voor deze actie. Hoe meer mensen ons product leren kennen hoe beter!”

Het bijenhotel staan inmiddels al een hele poos te shinen in het centrum van Vught! (zie foto)

bijenhotel

 

___________________________________

 

Green Friday 2021

In plaats van extra productielijnen opstarten om de Black Friday koopgekte optimaal te benutten, gingen we in 2021 juist producten weggeven die al gemaakt zijn. Kussens die zich in ons magazijn lagen te vervelen en eigenlijk een waardige ligplek verdienden om precies te zijn. Ze waren net 1,5 cm te lang of hadden per ongeluk een witte in plaats van zwarte bies. Zulke kussens krijgen bij ons een plekje in de outlet, in de hoop dat iemand ze goed kan gebruiken en voor een prikkie wil overnemen. Tijdens de Green Friday actie gingen we ze niet voor een prikkie weg doen, maar voor een ludieke, hilarische, originele en/of milieuvriendelijke tegenprestatie.

Zo ook de foto hieronder/hiernaast. Maudy maakt kunstige stillevens en wilde graag een kussen voorop een bankje wat ze had staan. Als tegenprestatie heeft ze een aantal toffe foto's/kunstwerken voor ons gemaakt die we mogen gebruiken op onze socials en website.

 

outlet kussen

 

___________________________________

 

Green Friday 2020

In 2020 kregen klanten die tussen 27 en 30 november een bestelling hadden geplaatst van ons een cadeautje, namelijk een pakket van ptthee, goed voor 60 kopjes kruidenthee. Drink je kruidenthee van ptthee, dan draag je direct bij aan herstel van het Nederlands landschap. Hoe meer mensen kiezen voor ptthee, hoe meer bloemen en kruiden Matthijs en Daan van ptthee kunnen inzaaien. En dat is natuurlijk goed nieuws voor de biodiversiteit en ons milieu. 

Op deze manier konden we de natuur een beetje helpen én onze klanten nog meer laten genieten. Niet alleen van de thee, maar ook van het feit dat ze de wereld én hun eigen woonkamer een beetje mooier hadden gemaakt :-)

 

nofruit stofstalen

 

___________________________________

 

Green Friday 2019

2019 is het eerste jaar dat wij aan Green Friday deden. Waarom? Omdat wij zijn niet zo van de korting zijn, maar geloven in eerlijke prijzen. We willen namelijk dat mensen iets kopen omdat ze het héél graag wil hebben, niet omdat het een koopje is. Bovendien maken we alles speciaal voor jou op maat. Hoe minder er wordt weggegooid, hoe beter. 

Groen goed doel

We besloten een deel van onze omzet af te staan aan een groen doel, namelijk Vergeten Fruit. Vergeten Fruit is een mooi en duurzaam initiatief van de Tilburgse Rosemarijn. Zij redt niet-geplukte vruchten en noten bij mensen in hun tuin en geeft deze een goede bestemming. Ze maakt er (h)eerlijke producten van, doneert kratten vol met fruit aan bijvoorbeeld de Voedselbank en ziet het samen plukken en verwerken ervan als een middel om bezig te zijn voor mensen met fysieke en mentale gezondheidsklachten. 

Onthouden fruit

Op maandag, na het Green Friday weekend, maakten we de balans op. We keken naar de weekomzet en zagen dat we Rosemarijn een cheque van € 1.500,- konden overhandigen voor haar project Vergeten Fruit! Zoals je aan haar gezicht ziet, was ze blij met het bedrag 😊. En ook voor ons was dit een overduidelijk gevalletje 0% korting, 100% goed gevoel. Dankzij ons en alle mensen die in de Green Friday periode kussens bij ons bestelden, heeft Rosemarijn haar project verder kunnen uitgebouwen tot een nog groter succes.

 

Nofruit vergeten fruit

Écht persoonlijke aandacht

Simpel gezegd: We zijn er om jou te helpen de beste keuze te maken. Klinkt leuk? Het is echt waar ook! Lees onze reviews maar eens.

What else?

 • Uitgebreide ordercontrole
 • Gegarandeerde levertijden
 • Niet goed, dan maken we het goed

Lees meer over onze Zekerheden

Reviews

Wij zijn blij met onze fans, en zij met ons ook!
Bestelling die een 10+ krijgt
Van Marielle
Er was iets misgegaan met de aanlevering bij het vervoersbedrijf, maar dit werd heel snel en uiterst vriendelijk opgelost. De kussens voldoen volledig aan de verwachting en zijn van goede kwaliteit.
Super snelle levering!
Van Linda
Na ontvangst van de kleurstalen hebben we onze kussens en hoezen besteld. Tot onze grote vreugde werden deze ruim twee weken eerder dan de bevestigde leverdatum al geleverd!
We werden keurig op de hoogte gehouden via de mail, we zijn super blij met onze kussens!
Blij met kussenhoezen
Van Corrie
Ik ben zeer tevreden over mijn bestelling. Deze keer nieuwe kussenhoezen voor onze camper. Staaltjes stof (gratis) maakten de keuze echt makkelijk, het online stappenplan voor wat je precies nodig hebt en hoe je de maten neemt werkt perfect. Daarnaast wordt alles in mijn ervaring prachtig op tijd geleverd. Heel erg tevreden. Inmiddels heb ik over de jaren heen nieuwe vullingen voor een hoekbank besteld, nieuwe kussens voor in een stacaravan, een nieuwe hoes voor onze tweedehands rotan bank buiten en nu dus camper kussenhoezen. Perfect alles!